Proiectele noastre

Vizualizari: 4683

Avem dezvoltate proiecte (din care provin certificatele noastre de carbon) în următoarele țări: India – 1 proiect ; Mozambic – 1 proiect ; Turcia – 1 proiect ; Thailanda – 1 proiect ; Indonezia – 2 proiecte ; China – 7 proiecte ; Brazilia – 14 proiecte

Oferim proiecte de înaltă calitate, dezvoltate la unele dintre cele mai stricte standarde internaţionale, de exemplu: Gold Standard, VCS (Verified Carbon Standard) sau Social Carbon Standard care pot fi vizualizate transparent pe Markit ( http://mc.markit.com/br-reg/public/index.jsp?q=cc%20denmark&s=ch ).

Unul dintre dezvoltatorii noştri a fost ales Cel mai bun dezvoltator de proiecte în studiul din 2011 intitulat “Environmental Finance’s Voluntary Carbon Markets”.

Our Projects

Yangcun Hydropower Station Project

Yangcun

Activitate proiectului cuprinde o hidrocentrală. Acesta va livra hidroenergie regenerabilă în rețeaua energetică centrală a Chinei în locul energiei electrice obtinută de la centralele electrice pe bază de combustibili fosili, prin urmare va reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Scopul principal al activităţii proiectului este de a genera energie electrică prin mijloace durabile, prin utilizarea resurselor hidroenergetice. Activitatea proiectului va contribui la eforturile de atenuare a schimbărilor climatice şi a obiectivelor de dezvoltare durabilă din China.

Mai multe detalii

——————————————————————————————————-

Xinjiang Dabancheng Sanchang Phase III Wind Power Project

Chinese4

Xinjiang Dabancheng Sanchang  Wind Power Project faza III, este situat în satul Tuoli, județul Urumchi, regiunea autonomă Xinjiang Uygur, China de Nord-Vest. Un total de 33 de seturi de turbine eoliene a 1.500 kW fiecare (tip Goldwind 77/1.500 kW), va fi instalat, oferind o capacitate totala de 49,5 MW. Cu o medie de 136,610 MWh energie electrică furnizată anual, proiectul propus va realiza reducerea emisiilor de CO2 prin înlocuirea energiei electrice generate de instalaţii electrice pe bază de combustibili fosili conectat în nord-vestul rețelei naționale de energie electrică a Chinei. Proiectul propus este estimat că va livra anual 134.943 de tone de reducere a emisiilor de CO2.

Mai multe detalii

——————————————————————————————————-

Xinjiang Dabancheng Sanchang First Phase Wind Farm Project

Chinese4

Proiectul Xinjiang Dabancheng Sanchang Wind Farm faza I se află lângă oraşul Urumchi,  în valea dintre cordiliera Zhongtian şi cordiliera Dongtian în regiunea autonomă Xinjiang, China. Proiectul prevede instalarea a 40 de seturi de turbine, fiecare cu o capacitate de 750 kW, oferind o capacitate totală instalată de 30 MW. Proiectul este conceput pentru a livra anual 86.380 MWh de energie electrică în reţeaua electrică de nord-vest a Chinei, înlocuind consumul de combustibili fosili şi reducând, astfel, efectul de seră.

Mai multe detalii

——————————————————————————————————-

Sofala Community Carbon Project (formerly the N’hambita Community Carbon Project)

SofalaPic1

Activităţile proiectului: de împădurire şi reîmpădurire; agroforestiere; conservarea pădurilor și evitarea defrişărilor. Proiectul îşi propune să dezvolte utilizarea durabilă a terenurilor şi activităţi de dezvoltare rurală, în zona tampon a Parcului Naţional Gorongosa, statul Sofala, Mozambic, legate de plăţile de carbon. Proiectul a fost dezvoltat alături de comunitatea din satele din Regulado Chicale, în scopul evaluării potenţialul acestor activităţi, în scopul generării reducerii verificabile de emisii de carbon. Proiectul a produs sisteme şi proceduri care pot fi folosite atât în biomul Miombo cât și în alte biomuri.

Mai multe detalii

——————————————————————————————————-

Wind Power Project at Anthiyur, Tamil Nadu

EVI_Anthiyur_Picture 2

Dezvoltarea proiectului presupune instalarea şi operarea de turbine de vânt cu o putere instalată de 14.85 MW în satele Anthiyur, Udumalpet şi Pollachi talukas din districtul Coimbatore, în statul Tamil Nadu din India. Proiectul conține 9 turbine de vânt, fiecare cu o putere de 1.650 kw.

Mai multe detalii

——————————————————————————————————-

Siam Cement Biomass Project

SouthPole180_19

Proiectul este o combinaţie de cinci proiecte de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră situate în cinci unităţi de producţie a cimentului aparținând  SCG Ciment Co, Ltd, în Thailanda. Toate activităţile proiectului  implică înlocuirea parţială a combustibililor fosili cu combustibili alternativi sau combustibili cu emisii mai puţin intensive de carbon, inclusiv biomasă, folosiți în cuptoarele de fabricare a cimentului. În vederea implementării proiectului va fi necesară introducera  unui sistem complet și complex  pentru primirea, depozitarea și alimentarea cu combustibili alternativi sau combustibili cu emisii mai puţin intensive de carbon.

Mai multe detalii

——————————————————————————————————-

Shenyang Faku Wanghaisi Wind Power Project

Chinese3

Proiectul Shenyang Faku Wanghaisi se află în judeţul Faku, oraşul Shenyang, provincia Liaoning, în China de nord-est. Proiectul prevede instalarea a 24 de turbine, fiecare cu o capacitate de 850 kW, pentru o capacitate totală instalată de 20,4 MW. Zona județului Faku are bogate resurse eoliene, estimându-se că puterea totală instalată a proiectului va fi de 42.670 MWh. Proiectul își propune a genera energie electrică din resurse eoliene fără nici un fel de emisii de gaze cu efect de seră şi a livra energie electrică în rețeaua electrică din China de nord-est (NECPG), care este dominată de uzine producatoare de energie din combustibili fosili. Vor fi generate anual 46.996 de certificate de carbon.

Mai multe detalii

——————————————————————————————————-

Milenium Ceramic Switching Non Renewable Biomass Project

SONY DSC

Problema încălzirii globale a generat o atenţie deosebită în ultimii ani. În Brazilia, în contrast cu ţările industrializate, activităţile de defrişare contribuie cu mult mai mult la încălzirea globală decât arderea combustibililor fosili. Proiectul constă în schimbarea combustibililor folosiți de Milenium Ceramic, care produce obiecte ceramice, cum ar fi țigla. Fabrica menţine o temperatură permanentă de 900 °C şi consumă aproximativ 30.000 de mc de lemn originar din Cerrado, producând aproximativ 1.000.000 de obiecte  ceramice pe lună. Lemnul de foc utilizat pentru producerea ceramicii a fost furnizat de către statul Tocantins, care se află în regiunea de nord a Braziliei.

Mai multe detalii

——————————————————————————————————-

Reunidas Ceramic Switching Non-Renewable Biomass Project

Reunidas4

Problema încălzirii globale a generat o atenţie deosebită în ultimii ani. În Brazilia, în contrast cu ţările industrializate, activităţile de defrişare contribuie cu mult mai mult la încălzirea globală decât arderea combustibililor fosili. Proiectul constă în schimbarea combustibililor folosiți de Milenium Ceramic, care produce obiecte ceramice, cum ar fi cărămida. Fabrica menţine o temperatură de 900 ° C timp de 48 de ore şi consumă aproximativ 12.000 de mc de lemn anual, de origine din Cerrado, producând aproximativ 400.000 de obiecte ceramice pe lună. Lemnul de foc utilizat pentru producerea ceramicii a fost furnizat de către statul Tocantins, care se află în regiunea de nord a Braziliei.

Mai multe detalii

——————————————————————————————————-

MedcoEnergi Associated Gas Recovery and Utilization Project

MedcoEnergi

Scopul proiectului este de a capta şi de a procesa gaze asociate, care altfel ar fi fost arse. Gazul astfel recuperat este procesat într-o instalaţie GPL. Montarea instalaţiei GPL permite recuperarea şi prelucrarea gazelor în GPL, condensat,  şi gaze reziduale. Unul dintre principalii factori în alegerea GPL ca o opţiune pentru utilizarea de gaze asociate a fost compoziţia relativ mare (± 16% fracţia molară) de propan și butan.

Mai multe detalii

——————————————————————————————————-

Maguary Ceramic Fuel Switching Project

Maguary2

Proiectul este implementat la fabrica de obiecte ceramice  Maguary Ceramic, din municipalitatea Nazaré da Mata, în statul  Pernambuco, din partea de nord-est a Braziliei. Fabrica produce cărămizi destinate în principal piaţei regionale din Pernambuco. Combustibilul utilizat inițial a fost lemnul natural obţinut prin defrişarea biomului Caatinga, practică curentă în regiune. Acest lemn este considerat biomasă neregenerabilă, deoarece este obţinut din zone în care nu se desfăşoară activităţi de reîmpădurire sau de gestionare durabilă. Acest proiect permite posibilitatea schimbării biomasei neregenerabile cu biomasă regenerabilă, în scopul obținerii energiei termice. Anterior, acest lucru nu era atractiv din cauza costurilor ridicate cu investiţiile în modernizarea utilajelor de lucru cu biomasă. După ce proprietarul a luat în considerare venitul financiar potențial care poate fi obținut din comercializarea certificatelor de carbon, proiectul a devenit viabil.

Mai multe detalii

——————————————————————————————————-

Luara Ceramic Fuel Switching Project

Luara1

Luara Ceramic este o mică fabrică de ceramică roșie, situată în sud-estul Braziliei, care produce blocuri şi alte dispozitive structurale ceramice, pentru piaţa din Campo Grande, situată în statul Mato Grosso do Sul. Fabrica dispune de un cuptor tip “rotund” si de un cuptor tip “Paulista “, care produc aproximativ 550.000 de obiecte ceramice pe lună. În scopul de a furniza căldura necesară pentru a arde produsele sale, fabrica menţine o temperatură de 900° C timp de 24 de ore, în ambele cuptoare. Combustibilul folosit este lemnul natural din pădurile din Cerrado. Folosirea acestui combustibil a condus la despădurirea acestui biom foarte important care se află în regiunea de sud a Mato Grosso do Sul. Această zonă este limitată la sud-est de São Paulo şi restul de pădure Cerrado în aceeaşi regiune a ceramicii care se află în zona înconjurătoare Panoramei.

Mai multe detalii

——————————————————————————————————-

Kitambar Switching Fuel Project

SONY DSC

Proiectul este implementat la  fabrica Kitambar, care produce obiecte ceramice, cum ar fi țiglă pentru piaţa regională. Acest proiect constă în utilizarea biomasei regenerabile drept combustibil pentru cuptoare, mai degrabă decât utilizarea lemnului originar din zone fără gestionarea durabilă a pădurilor, care este o practică curentă în regiune. Odată ce nu provine din zone cu activităţi de reîmpădurire, acest tip de lemn este considerat o biomasă neregenerabilă. Fabrica din Kitambar foloseşte în principal lemn din Algaroba și deșeuri din lemn de caju drept biomasă regenerabilă. Cojile de nucă de cocos sunt, de asemenea, utilizate. Cu toate acestea, dificultățile tehnologice legate de arderea acestor reziduuri le limitează utilizarea.

Mai multe detalii

——————————————————————————————————-

Liaoning Faku Wanghaisi East Wind Power Project

Chinese3

Scopul proiectului Shenyang Faku Wanghaisi este de a genera energie electrică din resurse eoliene folosind tehnologii avansate de generare a energiei și de a livra această energie în rețeaua de nord-est a Chinei. Prin punerea în aplicare a proiectului se va realiza reducerea emisiilor de CO2 prin înlocuirea energiei electrice generate de instalaţii electrice pe bază de combustibili fosili.

Mai multe detalii

——————————————————————————————————-

Hubei Jiugongshan Wind Farm CDM Project

Chinese2

Proiectul fermei eoliene CDM Hubei Jiugongshan, deja conectat la rețeaua de energie electrică,  este situat în judeţul Tongshan, provincia Hubei, China centrală. Obiectivul proiectului propus este de a genera energie electrică din resurse eoliene locale şi furnizarea acesteia în reţeaua electrică din centrul Chinei. Implementarea proiectului va reduce emisiile de CO2 prin înlocuirea energiei electrice generate de centralele electrice pe bază de combustibili fosili în rețeaua din centrul Chinei. Proiectul propune instalarea a 16 grupuri de turbine eoliene a 850 kW fiecare, pe muntele Jiugongshan, previzionându-se o putere totală instalată de 13,6 MW. Se estimează că puterea totală anuală livrată în rețea va fi de 28,05 GWh, cu 2.059 de ore de utilizare a capacităţii instalate. Ca și rezultat va produce 31.758 de tone reducere de CO2 în fiecare an.

Mai multe detalii

——————————————————————————————————-

Heilongjiang Huanan Hengdaishan West Wind Power Project

Chinese1

Scopul proiectului Heilongjiang Huanan Hengdaishan West Wind Power este de a construi și conecta la rețea o fermă eoliană cu o putere totală instalată de 45,05 MW, situată în Hengdaishan, districtul Huana, oraşul Jiamusi, provincia Heilongjiang, China. Proiectul propune  instalarea unui total de 53 de turbine eoliene cu o capacitate nominală de 850 kW. În timpul perioadei de funcţionare, generatoarele eoliene vor livra aproximativ 93.294 GWh în reţeaua electrică Heilongjiang, care este parte integrantă a rețelei Chinei de nord-est. Este de așteptat ca energia electrică generată de proiect să înlocuiască electricitatea generată din combustibili fosili şi să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu aproximativ 102.754 de tone/echivalent de CO2 anual. Pentru următorii 7 ani este previzionată o reducere de aproximativ 719.278 tone CO2.

Learn More

——————————————————————————————————-

Heilongjiang Yilan Maanshan Wind Power Project

Chinese1

Proiectul Heilongjiang Yilan Maanshan Wind Power este un proiect de producere a energiei regenerabile, deja conectat la rețea. Obiectivul proiectului propus este de a genera energie electrică din resurse eoliene folosind tehnologii avansate de generare și livrarea acesteia în rețeaua de nord-est a Chinei. Prin implementarea proiectului se va obține reducerea de CO2 prin înlocuirea energiei electrice obținute din combustibili fosili.

Learn More

——————————————————————————————————-

GE Teobaldo Ceramic Fuel Switching Project

GETeobaldo6

GE Teobaldo Ceramic este o companie care produce ceramică, care se află în municipiul Paudalho, în statul Pernambuco, în regiunea de nord-est a Braziliei. Aceasta produce cărămizi şi dale, în principal pentru piaţa regională în Pernambuco. Combustibilul folosit pentru arderea obiectelor ceramice era lemnul natural din biomul Caatinga. Deoarece lemnul provenea din zone neprevăzute a fi reîmpădurite sau gestionate durabil, acesta este considerat biomasă ne-regenerabilă. Acest proiect de schimbare de combustibil va folosi biomasă regenerabilă, în loc de lemn natural pentru a genera energie termică, reducând astfel emisiile de gaze cu efect de seră (GES).

Learn More

——————————————————————————————————-

Dori Alimentos Ltda – Biomass Based Project – Brazil

DORI4

Acest proiect cuprinde două fabrici diferite, ambele aparținând lui Dori Alimentos. Sediul central este situat în Marilia, Sao Paulo, iar filiala în Rolandia, Parana. Ambele produc bomboane. Proiectul implică trecerea de la folosirea combustibilului actual (şisturile bituminoase) la combustibilul biomasă regenerabilă (coji de alune şi aschii din lemn), în acest mod emisiile de gaze cu efect de seră (GES) urmând a fi reduse. Înainte de înlocuirea combustibilului din şisturi bituminoase Dori Alimentos folosea pentru consum aproximativ 3.544 de tone în Marilia şi 4.077 tone în Rolandia, generând aproximativ 47.843 toneabur/an, respectiv 55.041 toneabur/an, în cele două cazane. Activităţile proiectului au început la sediul central al Dori Alimentos în martie 2005 iar la filiala companiei în decembrie 2004. Acestea folosesc în continuare şisturi bituminoase, dar în cantități mai mici. În ambele fabrici Dori Alimentos produce 102.884 de toneabur şi consumă 2.354 de tone de biomasă regenerabilă lunar.

Learn More

——————————————————————————————————-

Arrozal, GGP and Sul America Ceramics Fuel Switching Project

SONY DSC

Proiectul grupează trei mici producători de obiecte ceramice (cărămizi), respectiv Arrozal, GGP, şi America Ceramica Sul. Aceste produse sunt vândute pe piaţa regională a statului Rio de Janeiro. Proiectul constă în utilizarea biomasei regenerabile pentru a alimenta cuptoarele, în locul combustibilului fosil actual (motorina). Aceasta este o practică curentă în regiune. Ca biomasă regenerabilă, Arrozal Ceramic utilizează lemn din împăduriri, cum ar biomasa de eucalipt obţinută din zonele forestiere reglementate, şi fracţiunea non-fosilă a deşeurilor industriale, cum ar fi peleții din lemn. GGP Ceramic folosește lemn din împăduririri şi reziduuri de lemn din împăduririri, cum ar fi așchii de lemn şi rumeguş, iar Sul América Ceramic utilizează lemn din reziduuri industriale şi deşeuri din lemn din împăduririri, cum ar fi rumeguşul.

Learn More

——————————————————————————————————-

Bandeira and Capelli Ceramics Fuel Switching Project

Bandeira5

Proiectul grupează doi producători de obiecte ceramice, respectiv Bandeira şi Capelli Ceramics. Capelli Ceramic produce în special ţigle, în timp ce Bandeira Ceramic produce cărămizi. Ambele sunt produse în principal pentru piaţa din Alagoas şi alte state din regiune de nord-est a Braziliei. Combustibilul inițial utilizat pentru a arde obiectele ceramice a fost lemnul originar din biomul pădurii Atlantice şi biomul Caatinga. Biomul pădurii Atlantice este considerat unul dintre “punctele fierbinți” ale planetei datorită amenințărilor la adresa integrității enormei biodiversități a florei și faunei sale. Acest biom acoperă în prezent doar o regiune de aproximativ 95.000 de km ², față de suprafața sa inițială de aproximativ 1,3 milioane de km2. Este a doua mare pădure din America de Sud şi este situată pe coasta Braziliei.

Learn More

——————————————————————————————————-

210 MW Musi Hydro Power Plant, Bengkulu

SouthPole354_09

Proiectul este o nouă hidrocentrală. Capacitatea instalată totală a proiectului este de 210 MW, constând în trei turbine a 70 MW fiecare. Proiectul este deținut și dezvoltat de PT. PLN (Persero), o companie de stat de energie electrică. Proiectul furnizează energie electrică în reţeaua insulei Sumatra. Energia electrică generată în prezent în reţea este de tipul CO2 intensivă. Proiectul propus va creşte utilizarea surselor regenerabile de energie, în acest caz, energie hidro, prin operarea unei hidrocentrale noi.

Learn More

——————————————————————————————————-

Anemon Intepe Wind Farm, Turkey- GS347

Anemon Pic 3

Proiectul implică dezvoltarea unei ferme eoliene cu o capacitate totală instalată de 30,4 MW în regiunea Çanakkale-Intepe, Çanakalan-Karacaviran-Kurttepe din Turcia. Proiectul este construit şi operat de Demirer Holding, sub numele de “Anemon Enerji Elektrik Üretim Anonim SIRKETI” şi constă din 38 de turbine eoliene de 800 kW fiecare, furnizate de Enercon GmbH. 27 de unităţi sunt instalate la o altitudine de 65m, 9 unităţi sunt instalate la o altitudine de 55m şi 2 unităţi sunt instalate la o altitudine de 50m. Proiectul propus include construcţia de 2.000 m de linie de transport a energiei electrice, pentru a stabili o legătură între acesta şi reţeaua naţională. Proiectul va fi conectat la liniile de 154 kV de transport de înaltă tensiune între Çanakkale şi staţiile de transformare din Ezine. Ferma eoliană Anemon va genera 108 GWh/an, care vor fi livrați în reţeaua energetică naţională turcă.

Learn More

——————————————————————————————————-

Bom Jesus Ceramic Fuel Switching Project

SONY DSC

Bom Jesus Ceramic este o companie de ceramică, care se află în municipiul Paudalho, în statul Pernambuco, regiunea de nord-est a Braziliei. Fabrica produce cărămizi şi dale, în principal pentru piaţa regională din Pernambuco. Drept combustibil inițial pentru arderea obiectelor ceramice a fost folosit lemnul natural din biomul Caatinga. Deoarece lemnul folosit nu provenea din zone reîmpădurite sau activităţi de gestionare durabilă, acesta a fost considerat biomasă neregenerabilă. Acest proiect de schimbare de combustibil va folosi biomasa regenerabilă în locul lemnului natural pentru a genera energie termică, reducând astfel emisiile de gaze cu efect de seră (GES).

Learn More

——————————————————————————————————-

Irmãos Fredi Ceramic Fuel Switching Project

IrmaosFredi4

Problema încălzirii globale a generat o atenţie sporită în ultimii ani. În Brazilia, spre deosebire de alte ţări industrializate, defrişarea a contribuit mai mult la încălzirea globală decât poluarea. Prin urmare, acţiunile inovatoare, cum ar fi acest proiect sunt foarte importante, deoarece scad ratele de defrişare a pădurilor braziliene. Proiectul constă în schimbarea combustibilului folosit la Irmãos Fredi Ceramic, producător de obiecte ceramice, cum ar fi cărămizi, pentru piaţa locală din Presidente Epitácio şi împrejurimile sale în statul São Paulo. Fabrica folosește aproximativ 24.000 de tone de lemn natural anual (sau 3.500 m³ de lemn pe lună) din biomul Cerrado, pentru a-și alimenta cuptoarele, menţinând o temperatură de 900 ° C pentru a produce aproximativ 750.000 ţigle şi 200.000 de blocuri ceramice pe lună.

Learn More

——————————————————————————————————-

Velotex Ceramic Switching Fuel Project

Velotex6

Velotex utilizează 3 cuptoare pentru a produce 4.470 de tone de obiecte ceramice lunar. Drept combustibil folosește lemn natural din zonele cu gestionare durabilă a pădurilor. Velotex produce obiecte ceramice diferite. Principalii clienții Velotex sunt situați în statele Sergipe, Alagoas şi Bahia.

Learn More

——————————————————————————————————-

Argibem, São Sebastião and Vulcão Ceramics Fuel Switching Project

Argibem2

Proiect grupează trei mici producători de obiecte ceramice (cărămizi), respectiv Argibem, São Sebastião și Ceramica Vulcão. Argibem Ceramic deserveşte piaţa statelor Rio de Janeiro şi Minas Gerais. São Sebastião Ceramic vinde produsele pe piaţa din Medio Paraíba, Vale do Aço.

Learn More

——————————————————————————————————-

Guaraí, Itabira and Santa Izabel Ceramics Fuel Switching Project

Guaraí6

Proiectul grupează trei mici producători de obiecte ceramice (cărămizi), respectiv Guaraí Ceramic, Itabira Ceramic şi Santa Izabel Ceramic, pentru piaţa regională. Combustibilul utilizat este lemnul provenit din împăduriri și reziduurile din lemn (așchii), care este o biomasă regenerabilă. Acest combustibil alimentează cuptoarele de ardere, în locul motorinei. Proiectul este un proiect-pilot pentru regiunea în care a fost implementat.

Learn More