Proiecte de reducere a emisiilor de carbon si certificatele de carbon

Vizualizari: 4131

Proiecte de reducere a emisiilor de carbon și certificatele de carbon

Proiectele de carbon sunt activități care reduc sau elimină emisia gazelor cu efect de seră (GES).

Proiectele de carbon care participă la un program de eliminare a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) generează certificate care reprezintă  reducerea propriu-zisă a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES). Aceste certificate pot fi cumpărate de terți care doresc să-și neutralizeze propriile lor emisii de gaze cu efect de seră (GES).

Conform standardului VCS, proiectele emit certificate de carbon unice, cunoscute sub numele de unități de carbon verificate sau VCUs. Aflați mai multe

 

Cum functionează?

Vânzarea de certificate de carbon permite proiectelor inovatoare și afacerilor de a fi recompensate pentru generarea de emisii reduse.

Cumpărarea de certificate de carbon permite marilor companii de a gestiona calendarul și costul reducerii propriilor emisii de gaze cu efect de seră (GES). Companiile mari pot cumpăra certificate de carbon pentru a completa eforturile lor de obținere a unor emisii mai scăzute, totodată investind în proiecte valoroase.

Acest mecanism flexibil permite canalizarea resurselor financiare din ce în ce mai mult către tehnologii și afaceri curate și inovatoare. Achiziționarea acestor certificate de carbon permite marilor companii de astăzi, dependente de combustibili fosili, să câștige timp pentru a se adapta economiei viitorului, bazată pe emisii scăzute de carbon.

Cea mai avansată piață pentru tranzacționarea certificatelor de carbon este Sistemul De Comercializare A Emisiilor UE, care a început faza de testare în 2005, iar faza a doua are loc în perioada 2008-2012.

Piețe similare de  monitorizare  a emisiilor de gaze seră (GES) sunt deja în curs de dezvoltare, în California, precum și în multe alte state și națiuni din întreaga lume.

VCS stabilește reguli pentru a garanta că certificatele, nu sunt monetizate, vândute sau deținute de către mai multe proiecte sau cumpărători. Vezi  Rezumatul Politicii de Numărare Dublă (PDF)