Informatii despre standardul VCS

Vizualizari: 3122

Sistemul de înregistrare VCS

Sistemul de înregistrare VCS este un sistem sigur care poate fi extins pentru a lega standarde și piețe.

Un sistem de înregistrare este o piesă vitală a infrastructurii pentru programele de scădere a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES), care emite și urmărește certificatele de carbon. Ce este un program de GES?

Un sistem de înregistrare oferă o bază de date în cadrul căreia certificatelor de carbon le sunt alocate numere de serie unice. Vizitați baza de date a proiectului VCS.

Un sistem de înregistrare trebuie să interzică conflictul de interese și să mențină politicile de resurse financiare suficiente pentru a asigura susținerea pieței în curs de desfășurare și pentru a garanta un acces neîntrerupt la conturile de registru. Un sistem de înregistrare trebuie să respecte strict cerințele de securitate și de transparență pentru a garanta că certificatele de carbon pot fi urmărite on-line.

 

Unități de carbon verificate (VCUs)

Sub standardul VCS, proiectele  emit certificate de carbon unice, cunoscute sub numele de unități de carbon verificate sau VCUs.

Unitățile de carbon verificate (VCUs) există numai în sistemul de registru și de proprietate și nu pot fi transferate prin alte baze de date sau pe certificate tip suport de hârtie.

Unitățile de carbon verificate (VCUs) pot fi transferate între titularii de cont de registru. Fungibilitatea – sau tranzacționabilitatea – unităților de carbon verificate (VCUs) permite flexibilitatea care recompensează inovația și reduce timpul și costurile necesare pentru a reduce emisia de gaze cu efect de seră (GES). Aflați mai multe.

Unitățile de carbon verificate (VCUs) trebuie să fi cumpărate și retrase pentru a oferi beneficii mediului.

Cumpărătorii pot cere o confirmare pe e-mail atunci când o unitate de carbon verificată (VCU) este retrasă în numele lor și pot căuta în baza de date a proiectului VCS pentru a confirma retragerea.

 

Legătura dintre standarde și piețe

Sistemul de registru VCS este un sistem expandabil în care mai mulți operatorii  de registre se pot conecta direct la baza de date centrală a proiectului VCS.

Cei care doresc să deschidă un cont VCS de înregistrare își pot alege un operator preferat de registru.

Noi registre se pot alătura în orice moment, făcând legătura unităților de carbon verificate (VCUs) la noi piețe.